Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Φύλλο 2956, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Στο σημερινό φύλλο των «Αρκαδικών Ειδήσεων» και στο πρώτο θέμα της εφημερίδας μας διαβάστε: «Εξελίξεις με το νέο έτος για το Αεροδρόμιο. Τι ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης για σκουπίδια, σιδηρόδρομο και ΕΣΠΑ». Επίσης διαβάστε στην πρώτη σελίδα για την ανοιχτή επιστολή για να μην καταργηθεί το παράρτημα ΚΑΠΗ.
Διαβάστε επίσης στις σελίδες της εφημερίδας: Αφιέρωμα του Φιλοτεχνικού στο Νικηφόρο Βρεττάκο. Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μιλήσουν στην Τρίπολη για την Ενέργεια και το Περιβάλλον. Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας. Ο Γιάννης Φράγκος κατηγορεί το Δήμο Γορτυνίας ότι στηρίζει το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Δημητσάνας. Μαθητές και καθηγητές με το πρόγραμμα “Comenius” στην Τρίπολη. Βράβευση δύο σχολείων της Αρκαδίας από το Υπουργείου Παιδείας.
Επίσης διαβάστε στα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας: Λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων στην Τρίπολη. Γιώργος Παπαδημητρίου: «Σημαντικές ζημιές στον κάμπο της Μαντινείας». Έγγραφο διαμαρτυρίας Δημάρχων αναφορικά με το πρόγραμμα Αριάδνη. Μείωση πληρωμής εισφορών στην Α.Ε.Π.Ι. από τα καταστήματα μαζικής εστίασης. Δημοτικό πολυιατρείο θέλουν να δημιουργήσουν στη Νότια Κυνουρία. Από τον ερχόμενο Ιανουάριο θα ισχύσουν τα νέα κριτήρια για τα επιδόματα ανεργίας.
Στις αθλητικές σελίδες διαβάστε: Πλήρωσε την έλλειψη πάθους στην άμυνα και τη διαφορά ποιότητας ο Αρκαδικός στη Νέα Κηφισιά. Τι έγινε στα υπόλοιπα ματς της3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2. Γιάννης Καστρίτης: «Έδειξαν ότι είμαστε μία ομάδα». Κακό παιχνίδι, αλλά πολύτιμη νίκη για την Τεγέα. Διπλό στην Κάρτσοβα για την Αναγέννηση. Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλαδικό τουρνουά ping-pong στην Τρίπολη.
Τέλος διαβάστε στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας και τη στήλη «Καλημέρα Αρκαδία»: Εξελίξεις μέσα στο Νοέμβριο για το δρόμο Τρίπολης – Καλαμάτας; Νέα σημαντικά έργα ύδρευσης προωθεί ο Δήμος Μεγαλόπολης.



Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Φύλλο 2955, Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Διαβάστε στην πρώτο θέμα των «Αρκαδικών Ειδήσεων»: Ξαναπλημμύρισε η Τρίπολη! Το πρόβλημα ξεκίνησε πάλι από την περιοχή του στρατοπέδου, μετά από μία δυνατή νεροποντή. Μεγάλες παρεμβάσεις προανήγγειλε ο Δήμαρχος Τρίπολης. Επίσης διαβάστε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας: Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος διοικητής της 6ης ΥΠΕ. Την Πέμπτη εορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Αναργύρων που βρίσκεται στον περίβολο του Νοσοκομείου.
Στην υπόλοιπη θεματολογία της εφημερίδας διαβάστε: Σε διεθνή έκθεση στο Παρίσι συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μίσθωση των εγκαταστάσεων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου. Ανοικτή επιστολή τριτέκνων της Μεγαλόπολης προς βουλευτές. Να κλείσει τώρα η παράνομη χωματερή στο Βούτσι ζητά ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος. Εγκαινιάστηκαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Τρίπολη.Παναγιώτης Αδάμης: «Να μην κλείσει κανένα σχολείο στη Βόρεια Κυνουρία». Επεισοδιακή η παρέλαση στην Τρίπολη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Διαβάστε επίσης στις αθλητικές σελίδες της εφημερίδας: Πήρε μόνο το βαθμό της ισοπαλίας στη Λιβαδειά ο Αστέρας. Τσιώλης: «Δίκαιο το αποτέλεσμα». Αλβάρεζ: «Σημαντικό να παίρνουμε βαθμούς εκτός έδρας». Νίκησαν οι νέοι του Αστέρα στη Λιβαδειά! Μπαρτολίνι: «Κρατάμε τον ένα βαθμό». Νέα ήττα Παγγορτυνιακού, η αγωνιστική δράση των τοπικών ποδοσφαίρου. Στην 2η θέση η ομάδα 10αριών του Ομίλου ΑΕΚ.
Τέλος διαβάστε στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας στην στήλη «Καλημέρα Αρκαδία»: Ερειπωμένο το κτίριο του σχολείου στη Δημητσάνα. Η επίσκεψη του μουσικού σχολείου στην Τσεχία για το πρόγραμμα Comenius. Κάθε 28η Οκτωβρίου και επεισόδια στην Τρίπολη; Θετική απόφαση για την ίδρυση και λειτουργία Λαϊκής Αγοράς Βιολογικών Προϊόντων στην Τρίπολη.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Φύλλο 2954, Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Στις Αρκαδικές Ειδήσεις στο φύλλο του Σαββατοκύριακου,  μπορείτε να διαβάσετε στο πρώτο θέμα σημαντικές προτάσεις αποφάσισε να προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας για νέα έργα στο Λεωνίδιο. Επίσης, στο ΕΣΠΑ οι εργασίες προσβασιμότητας στον αρχαίο οικισμό Μουχλίου Αρκαδίας. Την Τετάρτη συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο στην Τρίπολη. Έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ.Δημοτικά σχολεία της Τρίπολης θα λειτουργούν απόγευμα με δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για τους μαθητές.
Παρέμβαση Τατούλη για την ενέργεια. Εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για την επέτειο της «28ης Οκτωβρίου» στην Τρίπολη. Συνάντηση Αστυνομικών Ενώσεων Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λειτουργία ξενώνα κακοποιημένων γυναικών στην Τρίπολη. Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την επίσχεση εργασίας των γιατρών. Παράταση μέχρι το Μάρτιο του 2013 για την ανέγερση του νέου Δημαρχείου Μεγαλόπολης.
Στις αθλητικές σελίδες μπορείτε να διαβάσετε την στήλη «Απόψεις», ο «φύλακας» φούλοπ και το παθητικό του Αστέρα. Τέλος στην στήλη Καλημέρα Αρκαδία μπορείτε να διαβάσετε η λύση για το πρόβλημα έλλειψης οδηγών στο κέντρο υγείας Τροπαίων. Ενσωματώθηκε επίσημα το Ψυχιατρικό στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο – Ξεκίνησε η μετακίνηση Προσωπικού.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Φύλλο 2953, Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Διαβάστε στο σημερινό φύλλο των «Αρκαδικών Ειδήσεων» και στο πρώτο θέμα της εφημερίδας: Αναβάθμιση για την 124 ΠΒΕ! Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας γίνεται Διακλαδικό Κέντρο Κατάταξης. Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν κλείσει οριστικά το 11ο Σύνταγμα Πεζικού και τι θα γίνει με τις εγκαταστάσεις του. Επίσης διαβάστε στην πρώτη σελίδα: Κλείνουν όλες οι εφορίες της Αρκαδίας πλην της Αρκαδίας στις 14 Ιανουαρίου 2013 πλην της Τρίπολης. Εκατοντάδες συμβάσεις παροχής υπηρεσιών στα νοσοκομεία ελέγχει το υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε ο Α. Λυκουρέντζος. Η επίσκεψη Σαχινίδη στην Τρίπολη.
Στις εσωτερικές σελίδες τις εφημερίδας μπορείτε διαβάστε:  Αξιοποίηση μετρικού σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου. Κινητοποιήσεις καθηγητών για τα νέα μέτρα. Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μιλήσουν στην Τρίπολη για την Ενέργεια και το Περιβάλλον. Σημαντικές αποκλίσεις στα οικονομικά και δήμων της Αρκαδίας διαπιστώνει το υπουργείου Εσωτερικών. Διαβάστε επίσης και απόψεις των κ.κ. Γιώργου Παπαηλία, Τάσου Παπαζαχαρία και Κωνσταντίνου Γαλιώτου.
Στις αθλητικές σελίδες της εφημερίδας διαβάστε: Δεν άλλαξε τίποτα στα 22 λεπτά με το ματς της ΑΕΚ Τρίπολης και της Δόξας Μεγαλόπολης να ολοκληρώνεται στο 1-1. Νέα νίκη για τους παίδες του ΣΕΦΑ. Προβλήματα με Τσουμπρίλο και Πάνου. Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Κολοκοτρώνεια 2012. Προβληματισμός για το κακό ξεκίνημα στον Παγγορτυνιακό. Σε κανονικούς ρυθμούς ο Ναβάρο.
Διαβάστε τέλος στην τελευταία σελίδα των «Αρκαδικών Ειδήσεων» και τη στήλη «Καλημέρα Αρκαδία». Δεκάδες περιστατικά μέχρι και από νησιά του Ιονίου δέχεται κάθε χρόνο το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης! Ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου Νότιας Κυνουρίας για τη σύγχρονη προβολή της Τσακώνικης μελιτζάνας.



Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Φύλλο 2952, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Στο σημερινό φύλλο των Αρκαδικών Ειδήσεων μπορείτε να διαβάσετε στο πρώτο θέμα Έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης προς τις Περιφέρειες και τις Διαχειριστικές Αρχές «ΤΡΕΞΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ». Αυτόματη ανάκληση των πιστώσεων για τα έργα που δεν προβλέπεται να αντλήσουν δαπάνες ως το τέλος του έτους. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε Θετικές εξελίξεις για το γενικό πολεοδομικό σχέδιο της Τρίπολης.
Με τον Ράιχενμπαχ συναντήθηκε ο Λυκουρέντζος. Προχωρά η διαδικασία για τη λειτουργία ξενώνα για κακοποιημένες γυναίκες στην Τρίπολη. Πείραμα «κοινωνικού δαρβινισμού» με θύματα τους φτωχούς, τους ανάπηρους και τους ανήμπορους. Συλλογή υπογραφών κατά του μνημονίου από το ΚΚΕ. Οι ημέρες λειτουργίας του Ναού της Ευαγγελίστριας
Στις 8 Νοεμβρίου γιορτάζει η 124 ΠΒΕ. Εκδήλωση – αφιέρωμα στην Τρίπολη για το Νικηφόρο Βρεττάκο. Πρόγραμμα «Τριπτόλεμος»: Ενημερωτικά σεμινάρια για υποψήφιους αγρότες. Κεφάλαιο Επενδύσεων για έργα υποδομής σε ΟΤΑ και θα αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία των δήμων.
Στις αθλητικές σελίδες μπορείτε  να διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ  ΆΡΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΟ ΚΑΝΔΗΛΑΣ 1-0. Συνεχίστηκε η προετοιμασία για Λιβαδειά για τον Αστέρα. Επτά παίκτες του Αρκαδικού στα TOP -10.
Στην  στήλη του Καλημέρα Αρκαδία μπορείτε να διαβάσετε προσλήψεις για τη φύλαξη – ανάδειξη – προστασία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της Αρκαδίας. «Όχι» στη μετακύλιση του κόστους σίτισης στους γονείς που έχουν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς. Αυστηρά μέτρα λαμβάνει ο Δήμος Τρίπολης για τους μεγαλοοφειλέτες.


Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Φύλλο 2951, Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Στο σημερινό φύλλο των Αρκαδικών Ειδήσεων μπορείτε να διαβάσετε στο πρώτο θέμα Διαμαρτυρία ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην Τρίπολη «ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ».Ποια είναι τα βασικά τους αιτήματα. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε Πορεία διαμαρτυρίας για το Μουσικό σχολείο στην Τρίπολη.Με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας συναντήθηκε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.Πιστοποιημένη διανομή και δωρεάν διάθεση 280.000 αντιτύπων του νέου, επισήμου και εγκύρου Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού.
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Η παράταξη δεν ανήκει στα πρωτοκλασάτα στελέχη». Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας. Άρχισαν οι αντιδράσεις για την πρόταση συγχώνευσης 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Τρίπολης. Καταγγελία της αντιπολίτευσης στη Γορτυνία εναντίον της δημοτικής αρχής. Δημόσια ανακοίνωση του Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας Γιάννη Μαρνέρη. Θέμα ημερών η έναρξη λειτουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου στην Τρίπολη. Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940, στην Τρίπολη Το πρόγραμμα εορτασμού της «28ης Οκτωβρίου» στη Μεγαλόπολη. Νικόλαος Γ. Γιαννακόπουλος , Αντιπρόεδρος Ιδρύματος Επαμ. Βοσυνιώτη «Προαναγγελλόμενος Θάνατος … για το Ίδρυμα Βοσυνιώτη».
Στις Αθλητικές Σελίδες μπορείτε να διαβάσετε ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 79-72- αναλυτικό ρεπορτάζ. Τι έγιναν στα ματς της 2ης αγωνιστικής Α2. ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ ΛΕΒΙΔΙΟΥ 1-0. Τέλος στην στήλη Καλημέρα Αρκαδία μπορείτε να διαβάσετε έλεγχο στα έργα του Μεθυδρίου Αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης. Λύση στα σκουπίδια μέσω μονάδας Βιοαερίου προτείνει ο Τσιαμούλος.



Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Φύλλο 2950, Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Στο σημερινό φύλλο των Αρκαδικών Ειδήσεων μπορείτε να διαβάσετε Αποκλειστική Συνέντευξη του Ακτινολόγου Κωνσταντίνου Καντζάβελου - 10 Απαντήσεις για τον καρκίνο του μαστού. Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε αλλάζει η ώρα την Κυριακή. Νέο έντυπο λογαριασμού αποστέλλει η ΔΕΗ. Αντιφασιστικό φεστιβάλ στην Τρίπολη.
Έγκριση διάθεσης πίστωσης για τη δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή του τμήματος Φωκιανός – Κυπαρίσσι». Ημερίδα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου. Το πρωί η κινητοποίηση ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην τρίπολη. Πρόταση στο ΕΣΠΑ για την ανάπλαση του κεντρικού οδικού άξονα του Λεωνιδίου. Πρόωρη λύση της θητείας Λαουδιά στην υποδιοίκηση της 6ης ΥΠΕ. Ξεκίνησε το κατηχητικό σχολείο Τρίπολης. Σε καταγραφή συνταξιούχων και επιδοματούχων προχωρά ο ΟΓΑ.
Στις αθλητικές σελίδες μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ Αστέρας Τρίπολης – Βέροια 3-0. ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ – ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 0-1. Νίκες για Φαλαισία και Λεωνίδιο. Εκδήλωση του ΣΑΟΟ. Τέλος στην στήλη Καλημέρα Αρκαδία μπορείτε να διαβάσετε απόφαση για να βελτιωθεί το Ντοκιμαντέρ «Τεγέα Παραγωγικότητα και παραδοσιακά προϊόντα». Σήμανση αφετηριών χώρου στάθμευσης Ταξί στην Τρίπολη. Όφελος 6.000 € από το κλείσιμο των Εφοριών στην Αρκαδία.


Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Φύλλο 2949, Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Στις Αρκαδικές Ειδήσεις μπορείτε να διαβάσετε στο πρώτο θέμα το Πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής Κλείνουν εφορίες στην Αρκαδία και ανοίγουν Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων σε Μεγαλόπολη, Λεωνίδιο & Δημητσάνα. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε κλειστή η εφορία Τρίπολης για δύο μέρες. Π. Βαλασόπουλος: «Ιστορική ευθύνη μας η αποτελεσματική διαχείριση των περιορισμένων πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Επίσημη επίσκεψη του Πρέσβη της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ προγραμματίζεται στην Τρίπολη.
Οι προτάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη συνέλευση του δικτύου παρακτίων περιφερειών Ευρώπης. Πρόσκληση κατάταξης Στρατευσίμων ΠΑ 2012 Δ’ ΕΣΣΟ. Την Τρίπολη επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ταξί Θ. Λυμπερόπουλος. Τα προβλήματα των οδηγών ταξί άκουσε ο Περιφερειάρχης. Π. Τατούλης: «Να προσέλθουν ξανά στις δημοπρασίες για τα δημόσια έργα τα μέλη του ΤΕΕ». Συνεδριάσει τη Δευτέρα το βράδυ το Δ.Σ. Τρίπολης. Ειδικό πρόγραμμα Φωτοβολταϊκών Στεγών στην Πελοπόννησο. Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας των Ηνωμένων Εθνών.
Στις Αθλητικές Σελίδες μπορείτε να διαβάσετε Ξεκινάει με αισιοδοξία η χρονιά για τον Παναρκαδικό- αναλυτικό ρεπορτάζ. Αιχμές Πολύβιου για το ενδεχόμενο δεύτερου μπασκετικού συλλόγου στη Μεγαλόπολη. Δήλωση Μιχάλη Σμυρνιώτη: «Τον κόσμο η ομάδα τον έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ!». Τέλος στην στήλη Καλημέρα Αρκαδία Διπλή απεργιακή συγκέντρωση στην πόλη της Τρίπολης. Μέσω ΕΣΠΑ έρχονται προσλήψεις για τη φύλαξη των Αρχαιολογικών χώρων και μουσείων στην Πελοπόννησο.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Φύλλο 2948, Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Στο σημερινό φύλλο των Αρκαδικών Ειδήσεων μπορείτε να διαβάσετε στο πρώτο θέμα με πρωτοβουλία Τατούλη Συντονιστικό Κέντρο για την πάταξη του παραεμπορίου. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε το Υπουργείο Εργασίας ενέκρινε την ολοκλήρωση των εργασιών στη νέα πτέρυγα Γηροκομείου Τρίπολης. Άμεση εξασφάλιση 40.-50.000 € για την ανακούφιση πληγέντων κτηνοτρόφων υποσχέθηκε ο Περιφερειάρχης. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την προστασία του καταναλωτή στην Τρίπολη. Δράση συλλογής ειδών ρουχισμού της ΟΝΝΕΔ.
Απολογισμός Καρλή για τις φετινές πυρκαγιές. ΣΥΡΙΖΑ – Προβολή ταινίας στην Τρίπολη με θέμα τα φαινόμενα του φασισμού και του ρατσισμού. Νέα διοίκηση στην  ΕΛΜΕ Αρκαδίας. Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο στο Άστρος Κυνουρίας. Όλες οι αποφάσεις της ΠΕΔ Πελοποννήσου για τα σκουπίδια και όχι μόνο. Πρόγραμμα Αγωγής στοματικής υγείας σε σχολεία της Αρκαδίας.
Στις Αθλητικές σελίδες μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ – Παρουσίασε τη φετινή ομάδα του ο Σύλλογος Δρομέων. Φιλική ήττα του Δρομέα από τον Σπαρτιατικό. Νέα νίκη για παίδες Αρκαδικού. Την Κυριακή το 6ο Ενωσιακό Juniors από τον όμιλο ΑΕΚ.
Στην στήλη Καλημέρα Αρκαδία μπορείτε να διαβάσετε ΠΕΑ: Τρία οικόπεδα στην κρίση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για ανέγερση Φυλακών; Τι πρέπει να ξέρετε για την επιστροφή φόρου.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Φύλλο 2947, Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Στο σημερινό φύλλο των Αρκαδικών Ειδήσεων μπορείτε να διαβάσετε Νέο ξέσπασμα από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Καρλή – Λαμβάνονται αυστηρά μέτρα «ΤΕΛΟΣ» ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ της Τρίπολης, θέλει να δώσει η δημοτική αρχή. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε Τατούλης και Ρουμελιώτης βρήκαν λύση για τα έξοδα μετακίνησης της γυναικείας ομάδας της Άμιλλας που παίζει στην Α2. Κ. Ζαχαριάς: «Να αποσυρθεί η κοινωνικά άδικη και επώδυνη για τα λαϊκά στρώματα εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης»
Συνεργασία της αιρετής Περιφέρειας της Πελοποννήσου με τις Ελληνικές Κοινότητας της Βορείου Ηπείρου. Η καλλιέργεια ροδιάς συζητήθηκε εκτενώς στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Νέα απελπιστικά στοιχεία για την ανεργία ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. Δωρεάν παραχώρηση χρήσης του 1ου  ορόφου του Δηµαρχείου Νότιας Κυνουρίας, στο Ι.Κ.Α. ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ προτείνουν λύσεις στο πρόβλημα του ΕΟΠΥΥ. Νέα διοίκηση στον ΕΟΠΥΥ. Επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής προγραμματίζει το ΚΑΠΗ. Εκδήλωση μνήμης για τους 14 εκτελεσθέντες πατριώτες το 1943, στη θέση «Καταραχούλια». Πορεία ΕΟΣ στο Μαίναλο.
Την Παρασκευή συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας. Εκτός προγράμματος «Κατ’ οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων» άτομα με αναπηρία. ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ: Ο σιωπηλός γίγαντας Γράφει ο Βασίλειος Δ. Αθανασόπουλος, MSc Φυσικοθεραπευτής
Στις Αθλητικές Σελίδες μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 1-1. Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος. Δεύτερη θέση στη Δαλαμανάρα για Γρηγορίου και Μπουρτζουκλή. Τέλος στην στήλη του Καλημέρα Αρκαδία οι Αρκαδικές Ειδήσεις ζητούν από τον Δημήτρη Παυλή να αποκαλύψει ποια ΜΜΕ χρηματίζονται. Ξεκινά η λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου.


Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Φύλλο 2946, Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Το  κείμενο με τίτλο «Διανομή φέτας στους πολύτεκνους της Αρκαδίας» το οποίο δημοσιεύτηκε στο σημερινό φύλλο των Αρκαδικών Ειδήσεων είναι λάθος και οφείλεται στην αναβάθμιση του προγράμματος αλληλογραφίας, ως εκ τούτου το περιεχόμενο του κειμένου δεν ισχύει και ζητάμε συγγνώμη από τους αναγνώστες μας.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Φύλλο 2946, Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Στο σημερινό φύλλο των Αρκαδικών Ειδήσεων μπορείτε να διαβάσετε στο πρώτο θέμα Μέχρι το τέλος του χρόνου  κλείνουν όλες οι εφορίες στην Αρκαδία  εκτός από τη Δ.Ο.Υ. Τρίπολης. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε,  Επικαιροποίηση των μελετών του φράγματος του Φαλάνθου και του αρδευτικού δικτύου του Δάρα ζήτησε ο Πέτρος Τατούλης. Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι έμποροι της Τρίπολης. Επίκαιρη επερώτηση για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα συνυπόγραψε ο Κώστας Ζαχαριάς. «Νίκη η άρση του κορεσμού του δικτύου για τα οικιακά φωτοβολταϊκά στην Πελοπόννησο» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν θα προχωρήσει σε αυξήσεις ανταποδοτικών τελών για το 2013 ο δήμος Τρίπολης. Την Τρίπολη επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του κόμματος των Βορειοηπειρωτών. Tο «Φιλμ Νουάρ» θα παρουσιαστεί στην Τρίπολη. Αρχές Νοεμβρίου και… βλέπουμε για την παράκαμψη Τσακώνας «Όχι» στα νέα εξοντωτικά μέτρα λένε οι τρίτεκνοι της Πελοποννήσου. Κλείνουν λακκούβες στο Δήμο Τρίπολης. Έκτη επέτειος για την εύρεση της εικόνας της Παναγίας που είχε κλαπεί από τη Μονή Έλωνας.
Στις Αθλητικές Σελίδες μπορείτε να διαβάσετε Ερμής Λαγκαδάς – ΣΕΦΑ Αρκαδικός 85-71, αναλυτικό ρεπορτάζ. Σε λειτουργία η νέα ιστοσελίδα της ΑΕΚ Τρίπολης. Αργυρό μετάλλιο και 4η θέση για τον ΠΟΤ στο Πανελλήνιο Πίστας. Τέλος στην στήλη Καλημέρα Αρκαδία μπορείτε να διαβάσετε το πρόβλημα με τα σκουπίδια και η οικονομική «Αιμορραγία» του Δήμου Τρίπολης. Δεν φεύγει από την Αρκαδία ο Λυκουρέντζος. «Μαύρος Οκτώβριος» για τους βενζινοπώλες της Αρκαδίας.


Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Φύλλο 2945, Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Στις Αρκαδικές Ειδήσεις μπορείτε να διαβάσετε στο πρώτο θέμα Ποιες είναι προβληματικές και ποιες σε καλή κατάσταση οδοιπορικό στις παιδικές χάρες της Τρίπολης, με το φακό των «Αρκαδικών Ειδήσεων». Επίσης μπορείτε να διαβάσετε, δεν θα γίνει «εξεταστική» επιτροπή για τα σκουπίδια στην Τρίπολη. Οι θέσεις της παράταξης «Συνεργασία για την Τρίπολη – Πρωτεύουσα Πόλη» για το πρόβλημα με τα σκουπίδια. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο συνέδριο για "Ένα ολοκληρωμένο ευρωπαϊκό μοντέλο για την προστασία των Μεσογειακών Δασών από τις πυρκαγιές"
Επαναπροκήρυξη 60 κενών θέσεων επικουρικών ιατρών και προκήρυξη 18 νέων θέσεων επικουρικών ιατρών σε περιφερειακά νοσοκομεία της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδος. Πέτρος Τατούλης: Χρειάζεται διάλογος με την κοινωνία για την σκοπιμότητα ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ. Σχέδιο νόμου για την επίλυση του προβλήματος με τη μεταφορά των μαθητών, η οποία περνά από τους δήμους στις περιφέρειες. Η Γορτυνία "ανοιχτό εργαστήριο" για τους σπουδαστές της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Ομιλία Αγγελάκα για τη διαχείριση υδατικών πόρων. «Σε οικονομικό αδιέξοδο οδηγεί τα αθλητικά σωματεία ο κ. Μπούρας» λέει ο Σπύρος Τσιριγώτης Εντός του 2012 θα καταργηθούν όλες οι εφορίες στην Αρκαδία (πλην Τρίπολης). Έκθεση φωτογραφίας και ποίησης στην Τρίπολη. Επιπλέον επιβάρυνση των ΟΤΑ από τη χρηματοδότηση Σεπτεμβρίου με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων ΚΕΠ Παναγιώτης Λιαργκόβας: «Οι επόμενες εβδομάδες και οι μήνες θα είναι αποφασιστικής σημασίας για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Στις Αθλητικές Σελίδες μπορείτε να διαβάσετε ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική εν μέσω αρκετών προβλημάτων για ΣΕΦΑ. Επί της ουσίας τίποτα, απ΄τη συνάντηση Υφυπουργού Αθλητισμού με σωματεία της Α2. Ο ΣΑΤ στο πανελλήνιο διασυλλογικό Πρωτάθλημα ΜΠΡΙΤΖ. Τέλος στην στήλη Καλημέρα Αρκαδία μπορείτε να διαβάσετε απόφαση για μείωση 50% του ενοικίου που καταβάλει η Δ.Ο.Υ. στο Παράλιο Άστρος. Απλήρωτοι στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.



Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Φύλλο 2944, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2012

Στο σημερινό φύλλο των Αρκαδικών Ειδήσεων μπορείτε να διαβάσετε στο πρώτο θέμα Τραγικά τα στοιχεία για την ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή μας -ΝΕΑ «ΒΟΥΤΙΑ» ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ- Διαβάστε τι ανακοίνωσε η Στατιστική υπηρεσία. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε τι συζήτησαν Τατούλης και Παπαθεοδώρου για την Παιδεία.
Στόχος να γίνει Ινστιτούτο Νανοτεχνολογίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεσμεύθηκε ότι θα επιλύσει το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών. Ανοιχτή Γραμμή Δημότη «15181». Ο Ζαχαρίας Ζαχαρόπουλος στο γενικό συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Αποχή αποφάσισαν οι δικηγόροι για τις 17 Οκτωβρίου. Μαθητές της Αρκαδίας βραβεύτηκαν σε διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας.
Πρωτοβουλία δωρεάν μαθημάτων νοηματικής γλώσσας στην Τρίπολη‏. Αθλητικές δραστηριότητες προγραμματίζονται στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας. Απεργία διάρκειας προτείνουν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ. «Η Νανοτεχνολογία και η Νανοεπιστήμη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» του Κων/νου Γαλιώτου.
Στις Αθλητικές Σελίδες μπορείτε να διαβάσετε ακόμη μία προπονητική συνάντηση Ξυλορακέτας στην Τρίπολη. Φιλική νίκη επί της Ενόπλων ο Αστέρας. Την Κυριακή το πρώτο παιχνίδι εντός έδρας για την ΑΕΚ Τρίπολης. 
Τέλος στην στήλη Καλημέρα Αρκαδία μπορείτε να  διαβάσετε ΗΠΑ: Το ΜΙΤ τίμησε τη μνήμη του Καθηγητή Ηλία Γυφτόπουλου. Απορρίφθηκε αίτηση για χρηματοδότηση του έργου «Ανάδειξη – Προστασία – Φύλαξη – Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Αρκαδίας». Χωριό παραμένει χωρίς δρόμο στην Γορτυνία.


Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Φύλλο 2943, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Στο σημερινό φύλλο των Αρκαδικών Ειδήσεων μπορείτε να διαβάσετε όλη η λίστα για τα «Ανοιχτά» Προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε οι προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου της Τρίπολης για το κέντρο της πόλης. Διαμαρτυρία τριτέκνων από όλη την Πελοπόννησο στην Τρίπολη. Εγκαινιάστηκε το ‘’πράσινο’’ νηπιαγωγείο στο Μερκοβούνι. Π. Τατούλης: «Οι ΕΟΖ θα αποτελέσουν πλεονέκτημα για τη διαχείριση της παρούσας οικονομικής κρίσης». Επίσκεψη Παπαθεοδώρου σε Τατούλη. Λειτουργία Επαγγελματικών Σχολών για το σχολικό έτος 2012-2013. Πρόγραμμα «Γερά Δόντια» για μαθητές της Αρκαδίας. Επετειακή εκδήλωση στη IV Μεραρχία Πεζικού. Γιορτή του Κάστανου στην Καστάνιτσα.
Το Παράρτημα Πελοποννήσου πραγματοποιεί ημερίδα για τον Ελληνικό Πρωτογενή Τομέα. Περισσότερους από 90 χιλιάδες «εξαφανισμένους» συνταξιούχους «έδειξε» η απογραφή Άστοχη και επιζήμια η κατάργηση και συγχώνευση των φορέων διαχείρισης Προστατευόμενων περιοχών παρέμβαση στο opengov. Ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με τιμή μεταξύ 1,35 και 1,40 ευρώ
Στις Αθλητικές Σελίδες μπορείτε να διαβάσετε Αμφίβολη η πρεμιέρα της Α2 με «συγκατάθεση» και του ΣΕΦΑ. Φιλική ήττα από Παναργειακό ο Παναρκαδικός. Νέο σεμινάριο ΜΠΡΙΤΖ για αρχάριους από τον Σ.Α.Τ. Τέλος την στήλη Καλημέρα Αρκαδία μπορείτε να διαβάσετε δυο σημαντικά έργα διεκδικεί να εντάξει στο ΕΣΠΑ ο Δήμος Τρίπολης.


Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Φύλλο 2942, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Στο σημερινό φύλλο των Αρκαδικών Ειδήσεων μπορείτε να διαβάσετε μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι το πρωί – Νέες Καταγγελίες για τα Σκουπίδια.
Επίσης μπορείτε να διαβάσετε Ξεκίνησαν τα έργα στο δρόμο «Τρίπολης – Άστρους». Με τον Εμπορικό Σύλλογο συναντήθηκε ο Δήμαρχος Τρίπολης. Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Λεωνίδιο. Σήμερα- Εγκαίνια του πρώτου Πράσινου Νηπιαγωγείου στο Δήμο Τρίπολης. Ερώτηση Ανδριανού για την μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου Τρίπολης. Απογραφή δικαιούχων διατροφικού επιδόματος από τις Περιφέρειες. Η Πελοπόννησος στην 40η Γενική Συνέλευση του Δικτύου των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης.
Ημερίδα στη Μεγαλόπολη με θέμα «Διατροφή και Οικονομική Κρίση». Για τη λειτουργία των κομμάτων μιλάνε την Τετάρτη στο ΠΑΣΟΚ Τρίπολης. Ενημερωτική συνάντηση του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού στον Κοσμά. Νέες προθεσμίας απογραφής επιχειρήσεων στην Αρκαδία. Υποχρεωτική Υγειονομική Εκπαίδευση Επιχειρήσεων στην Αρκαδία. Τέλη Κυκλοφορίας 2013: Τι αλλάζει, πόσο θα πληρώσουμε;
Στις Αθλητικές Σελίδες μπορείτε να διαβάσετε κατέκτησε το τουρνουά στην Καλαμάτα ο ΣΕΦΑ! Άμιλλα Τρίπολης – Κροκεές 59-38. Καλαμάτα ’80 ΣΕΦΑ Αρκαδικός 68-74. δύσκολη νίκη στο πρώτο φιλικό της Καλαμάτας. Κλήρωση Κυπέλλου για τον Αστέρα Τρίπολης. Τέλος στην στήλη  Καλημέρα Αρκαδία μπορείτε να διαβάσετε θα στεγαστούν σε ενιαίο χώρο όλες οι υπηρεσίες του ΚΑΠΗ Τρίπολης;

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Αρ. Φύλλου 2941, Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012



Σημερινό φύλλο των Αρκαδικών Ειδήσεων μπορείτε να διαβάσετε στο πρώτο θέμα Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου χειροτονήθηκε ο Θεόκλητος Αθανασόπουλος- ένας Αρκάς  στην ένδοξη Μακεδονία. Εκατοντάδες πιστοί συνέρευσαν στον Μητροπολιτικό Ναού του Αγίου Βασιλείου Τρίπολης για να παρακολουθήσουν την τελετή.
Επίσης μπορείτε να διαβάσετε η απάντηση Σιουρούνη στις καταγγελίες Παπασταματάκη για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης.
Χρηματοδότηση των έργων σε δρόμους της Πελοποννήσου ζητά ο Περιφερειάρχης.
Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ σήμερα στην Τρίπολη.
Επίσχεση από τους μικροβιολογικούς ιατρούς Πελοποννήσου.
Μικρή παράταση για το κλείσιμο της εφορίας στη Μεγαλόπολη.
Εκδήλωση στην Τρίπολη -  «Αγαπώ και Προβάλλω τον Τόπο μου».
Προσοχή σε παραπλανητικά sms λέει η Αστυνομία.
Ο «Ορφέας» Τρίπολης εορτάζει τον προστάτη του,  τον Όσιο Ρωμανό τον Μελωδό.
Επιτάχυνση προγράμματος διακοπής λειτουργίας και αποκατάστασης των σκουπιδότοπων ζητά το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Παράταση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
Γιορτή τσίπουρου σε Λυσσαρέα και Παλαιοχώρι Γορτυνίας.
Στις αθλητικές σελίδες μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 1-0.
Δήλωση Τσιώλη: «Πήραμε λιγότερα απ’ όσα πραγματικά μπορούσαμε».
Φιλική νίκη του ΣΕΦΑ Βόλεϊ στο Άργος.
Διακόσιοι μαθητές στους μαθητικούς Αγώνες Ping-Pong.
Τέλος στην στήλη Καλημέρα Αρκαδία μπορείτε να διαβάσετε «ΠΑΝΤΕΧΝΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΕΛΑΣ – ΛΑΜΠΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΩΤΙΑΣ» - Εορταστικές εκδηλώσεις και στην Αρκαδία.
Δεν γλιτώνουμε…. την κατάργηση Ειρηνοδικείων στην Αρκαδία.


Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Αριθ. Φύλλου 2940, Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012


Μπορείτε να διαβάσετε στο πρώτο θέμα των Αρκαδικών Ειδήσεων Ανοιχτή Γραμμή Δημότη στην Τρίπολη
 «Εσύ απλά τηλεφωνείς και ζητάς ενημέρωση ή αναφέρεις το πρόβλημα»
Η παρούσα Δημοτική Αρχή ακούει τις “φωνές” των δημοτών της και ικανοποιεί τα αιτήματα τους.
Επίσης μπορείτε να διαβάσετε όλες οι αποφάσεις του ΦΟΔΣΑ για τα σκουπίδια.
Η ανταπάντηση Τσιαμούλου στον Δήμαρχο Τρίπολης.
Παναγιώτης Βαλασόπουλος: «Το ψέμα έχει κοντά πόδια...».
Νέα ανακοίνωση για το κοινωνικό παντοπωλείο της Τρίπολης.
15 Βρετανοί tour operator ενημερώθηκαν για το τουριστικό κεφάλαιο της Πελοποννήσου από τον Πέτρο Τατούλη.
Τράπεζα Χρόνου από την ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας.
Απελευθέρωση των τιμολογίων του ρεύματος και άρση των στρεβλώσεων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, προτείνει η ΔΕΗ.
Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αγγελάκας Μανώλης στο Δήμο Καλαμάτας.
Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου στη Δημητσάνα.
Παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο από τους τρίτεκνους στην Τρίπολη.
Στις αθλητικές σελίδες μπορείτε να διαβάσετε νέες επιτυχίες τα 10άρια της ΑΕΚ Τρίπολης.
Σχολή διαιτησίας ποδοσφαίρου τον Οκτώβριο.
Βόλεϊ Γυναίκες – Έμαθε αντιπάλους και πρόγραμμα ο Αρκαδικός.
Τέλος στην στήλη Καλημέρα Αρκαδία μπορείτε να διαβάσετε «Ξεχάστε το Εφετείο» λέει στην Τρίπολη ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Συνεχίζονται  τα προβλήματα στη «Νεομάρτυρος Δημητρίου».
 

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Αριθ. Φυλ. 2939, Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2012


Στο σημερινό φύλλο των Αρκαδικών Ειδήσεων μπορείτε να διαβάσετε Συμμετοχή μαθητών από
λύκεια της Τρίπολης σε ερευνά του ΕΦΕΤ για την κατανάλωση Ενεργειακών Ποτών από μαθητές.
Ζητήθηκε εισαγγελική έρευνα και εξετάζεται η βάση δεδομένων για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, όπως αποκάλυψε ο Α. Λυκουρέντζος.
Καταγγελίες από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου για τα προβλήματα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.
Διαμαρτυρία εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο και διαβεβαιώσεις και πληρωμή των δεδουλευμένων τους.
Θέμα χρόνου η δωρεάν διανομή τροφίμων σε 800.000 οικογένειες και η δωρεάν διανομή φρουτοσαλάτας στα σχολεία.
Καταλήψεις και απεργίες πρότεινε στη ΓΣΕΕ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ.
Οριστικά παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται το τμήμα Πύργος - Τσακώνα της "Ολυμπίας Οδού".
Νέο συλλαλητήριο από το Εργατικό Κέντρο τη Δευτέρα στην Τρίπολη.
Τα κριτήρια, οι περιορισμοί και το ύψος του επιδόματος θέρμανσης που ανακοινώθηκαν δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των νοικοκυριών.
«Το ερωτηματολόγιο της αξιολόγησης να μην συμπληρωθεί από κανέναν εκπαιδευτικό και γονιό» λέει το ΠΑΜΕ.
Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης ο Τάσος Παπαζαχαρίας.
Προβλήματα στελέχωσης και λειτουργίας των γραμματειών – ραντεβού του ΕΟΠΥΥ.
Για τα προβλήματα της Δημοτικής Ενότητας Λεβιδίου συζήτησε ο Δήμαρχος Τρίπολης με κατοίκους της περιοχής.
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για ένταξη στο Μητρώο συνεργατών της Αναπτυξιακής Πάρνωνα.
Διαδικτυακά σεμινάρια σε γονείς και μαθητές για την ασφαλή χρήση του Ίντερνετ.
Με 100.000 ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών το Δήμο Μεγαλόπολης για τις πρόσφατες φωτιές.
Εγκαινιάζεται το Πράσινο Νηπιαγωγείο στο Μερκοβούνι.
Εκδρομή από τον Αγροτικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Λιθοβουνίων στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Καινοτόμες υπηρεσίες στη Νέα Διαδικτυακή Πύλη (Portal) του ΟΑΕΔ.
Στις Αθλητικές σελίδες της εφημερίδας μας διαβάστε για το αναλυτικό πρόγραμμα του α’ γύρου στην Α’ τοπική κατηγορία ποδοσφαίρου. Επίσης για την προμήθεια υλικού για αναβάθμιση των γηπέδων του ΔΑΚ. Την φιλική νίκη για τον Παγγορτυνιακό με τους έφηβους του Αστέρα καθώς για τη συνέχιση της προετοιμασίας με διπλή προπόνηση για την ομάδα του Αστέρα, εν όψει της αναμέτρησης με Ολυμπιακό. Τέλος διαβάστε για το Αρκαδικό «τρίο» της Σπαρτακιάδας, αλλά και για το αναλυτικό πρόγραμμα και τους διαιτητές της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.
Τέλος στην τελευταία σελίδα και στην στήλη «Καλημέρα Αρκαδία» διαβάστε: Τι προβλέπει η προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Εργασίες στο δρόμο προς Αρτεμίσιο και στην «Ε.Ο. Λεβιδίου – Κανδήλας – Όρια Νομού».


Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Αριθ. Φύλλου 2938, Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012


Στο σημερινό φύλλο των Αρκαδικών Ειδήσεων μπορείτε να διαβάσετε στο πρώτο θέμα Το Υπουργείο Παιδείας ζητά να συμπληρωθεί ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο  στα σχολεία της Αρκαδίας από τους εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο της αξιολόγησης.
Επίσης μπορείτε να διαβάσετε Σκληρή απάντηση Σμυρνιώτη σε Τσιαμούλου.
Την παραίτηση του Δημάρχου ζητά ο Νικόλας Τσιαμούλος για τα σκουπίδια.
Ντίνα Νικολάκου: «Είναι αναληθές ότι η Περιφέρεια καθυστερεί να δώσει λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων».
Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, σε τμήμα της οδού Καρατζά, στην Τρίπολη.
Ν Κινητοποιήσεις από τους εργαζομένους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης.
Νέες φυλακές στο Δήμο Τρίπολης ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων Εξωτερικής Φρούρησης.
Επιμελητήριο – Προτάσεις για τη ρύθμιση οφειλών στον ΟΑΕΕ για τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου ασφάλισης.
Τοποθέτηση υπόγειων κάδων στο κέντρο της  Τρίπολης.
Συνάντηση-συζήτηση για την Τοπική Ανάπτυξη στο Λεωνίδιο.
4ήμερο εκδηλώσεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης.
Εορτασμός των 7 Γορτυνίων Αγίων.
Στο ανατολικό Μαίναλο θα εξορμήσει ο ΣΑΟΟ.
ΕΟΣ - Πορεία  από το Περθώρι στη Δαβιά.
Στις Αθλητικές σελίδες μπορείτε να διαβάσετε Άμιλλα Τρίπολης – ΑΣ Κρόνος 60-53, το αήττητο στην Παίδων Β΄η Άμιλλα Τρίπολης.
Η προκήρυξη του Tripolis Tennis Open 2012.
Κυκλοφόρησαν τα διαρκείας του ΣΕΦΑ.
Μαθηματικοί Αγώνες Ping Pong στις 6 -7 Οκτωβρίου 2012.
Τέλος στην στήλη Καλημέρα Αρκαδία μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή του Σμυρνιώτη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα σκουπίδια.
Προγραμματική συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Δήμο Μεγαλόπολης.


Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Φύλλο 2937, Τετάρτη 03 Οκτωβρίου 2012


Διαβάστε στο σημερινό φύλλο των Αρκαδικών Ειδήσεων στο πρώτο θέμα Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας - να μην κλείσει η εφορία στο Παράλιο- θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στους φορολογούμενους, που θα αναγκαστούν να μετακινούνται στην Τρίπολη για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε «Για άλλη μια φορά το λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης "βιάζεται"» λέει ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος.
Πέτρος Τατούλης: Είμαστε απέναντι  από τη μαύρη οικονομία και τη μαφία των σκουπιδιών. Έκτακτο συμβούλιο ζητούν 16 δημοτικοί σύμβουλοι της Τρίπολης. Νέοι Διοικητές στις Υγειονομικές Περιφέρειες. Περιορισμένες προσλήψεις ειδικού βοηθητικού προσωπικού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αγωνιούν οι έμποροι της Πελοποννήσου.
Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και επιχειρηματική συνάντηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στον Άγιο Πέτρο. Το Σάββατο η ανοιχτή γενική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεγαλόπολη. Η Παγκόσμια Ημέρα της τρίτης ηλικίας εορτάστηκε στην Τρίπολη. Με τη Χορωδία Τρίπολης, σε Καστοριά και Φλώρινα.
Στις Αθλητικές Σελίδες μπορείτε να διαβάσετε Γιαλούσης: «Είμαστε αδικημένοι από το σκορ». Τσαμπούρης: «Πρέπει να σκοράρεις για να κερδίσεις». Τα αποτελέσματα του Κυπέλλου Αρκαδίας. Ήττα στη Λεωφόρο για τους Νέους του Αστέρα.
Ολοκληρώθηκε το Women’s Tripolis Tennis Marathon. Φαλαισία – Παναρκαδικός 2-3.
Τέλος στην στήλη του Καλημέρα Αρκαδία μπορείτε να διαβάσετε έρχεται «ζεστό χρήμα» στα ταμεία των Δήμων της Αρκαδίας.
«Δεν φεύγουμε από τα γραφεία μας» λένε στο τοπικό ΚΚΕ. 


Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Φύλλο 2936, Τρίτη 02 Οκτωβρίου 2012


Στο σημερινό φύλλο των Αρκαδικών Ειδήσεων μπορείτε να διαβάσετε στο πρώτο θέμα Με αφορμή τα 100  χρόνια από τη γέννηση του Γρηγόρη Λαμπράκη- πορεία Ειρήνης από την Κερασίτσα στην Τρίπολη. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε Α. Λυκουρέντζος: «Η Κυβέρνηση θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των φαρμακοποιών».
Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ζητά ο Δήμαρχος Τρίπολης.Τον Περιφερειάρχη επισκέφθηκε ο Κώστας Τζιούμης και ενημερώθηκε για την υπόθεση των σκουπιδιών.Την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των πυρόπληκτων δανείων που βρίσκονται στο κόκκινο ζητά ο Πέτρος Τατούλης από τον Γιάννη Στουρνάρα. Kαταστροφές στα βυθιζόμενα κολωνάκια στον Προφήτη Ηλία.Εθελοντικός καθαρισμός στον περιβάλλοντα χώρα της γέφυρας Μάναρη.
Κινητικότητα για την αποκατάσταση των ζημιών στις πυρόπληκτες περιοχές της Φαλαισίας. Οι μαθητές….επιτυχημένοι επιχειρηματίες. Το φεστιβάλ της νεολαίας του Συνασπισμού στην Τρίπολη. Το Σάββατο η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας.
Στις αθλητικές σελίδες μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 0-0. ΑΟ ΤΕΓΕΑ – ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 1-1. ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 81-58. Τέλος την στήλη Καλημέρα Αρκαδία μπορείτε να διαβάσετε νέες κόντρες στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης για την υπόθεση των σκουπιδιών. Έφτασε η ώρα να ξεμπερδέψουμε με τις στροφές στο δρόμο Τρίπολης – Καλαμάτας;



Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Φύλλο 2935, Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012


Διαβάστε στο πρώτο θέμα των «Αρκαδικών Ειδήσεων»: Δωρεάν εξετάσεις για μαθητές της Αρκαδίας. Αρχικά σε Τρίπολη, Γορτυνία και Νότια Κυνουρία, μετά από σύμφωνη γνώμη των γονέων και δημιουργία καρτέλας του μαθητή. Επίσης στα θέματα της πρώτης σελίδας διαβάστε: Για τα προβλήματα του Νοσοκομείου και του Δήμου Τρίπολης ενημερώθηκε ο Παύλος Χαϊκάλης. Συνέλαβαν 44χρονο στην Τρίπολη για μη απόδοση ΦΠΑ.
Στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδες διαβάστε: Με διακοπή της μεταφοράς μαθητών προειδοποίησαν τα ΚΤΕΛ Πελοποννήσου. Βραβεία για την Αργυροχρυσοχοΐα Στεμνίτσας. Εκδηλώσεις στην Τρίπολη για την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας. Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Η επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τρίπολης. Τατούλης: «Είμαστε στην τελική ευθεία για τη δημιουργία μηχανισμού Πιστοποίησης των Πελοποννησιακών προϊόντων. Θετικές εξελίξεις για τα έργα από τους πόρους του «Λιγνιτόσημου». Σημαντική παρέμβαση Βαλασσόπουλου για το στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Την Τρίτη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο της Μεγαλόπολης. Ερώτηση Ζαχαριά για κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ και για αδιέξοδα της ακολουθούμενης πολιτικής στην πρωτοβάθμια περίθαλψη!
Διαβάστε επίσης στις αθλητικές σελίδες της εφημερίδας: Η Κατερίνα Μπερδούση, κολεγιόπαιδο στην Καλιφόρνια. Φιλικό την Κυριακή στο Άργος οι γυναίκες βόλεϊ του ΣΕΦΑ. Το πρόγραμμα του Κυπέλλου Αρκαδίας. Με σημαντικές ζημιές οι πάγκοι του ΔΑΚ Τρίπολης. Σε κακή κατάσταση το ταρτάν στο ΔΑΚ Τρίπολης. Τις μεταγραφές του ανακοίνωσε ο Παγγορτυνιακός.
Τέλος στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας και στην στήλη «Καλημέρα Αρκαδία», διαβάστε: 3D περιήγηση σε σημαντικά πολιτικά μνημεία του Δήμου Τρίπολης. Οι βασικοί στόχοι του στρατηγικού σχεδίου του Δήμου Τρίπολης μέχρι το 2014.